06 mrt 2021 - 03 apr 2021

Ode aan het Contraire

We keken al uit naar 6 maart, het terugkerend event n.a.v. het overlijden van Rik Bevernage, oprichter en bezieler van De Werf Brugge en van het W.E.R.F. label.

Wegens Covid 19 moeten we dit jaar de 3de editie afgelasten. Ofwel stel je het dan een jaar uit, maar dit leek ons geen goed idee. Een herinnering stel je niet uit. Zelfs deze pandemie krijgt dit niet voor mekaar.

 Kortom, contraire als we zijn, 6 maart gaat niet geruisloos voorbij. In plaats van een evenement met een levend publiek – een smaak- en spraakmakende causerie, gevolgd door een jazzconcert – gaan we op 6 maart online.

Sommigen noemen dit virtueel, maar dit wordt allesbehalve virtueel maar integendeel zeer tastbaar, niet denkbeeldig maar reëel. 

11 muzikanten-kompanen schreven een stukje muziek doorspekt met een korte getuigenis of anekdote : Tuur Florizoone, Nathalie Loriers, Joe Fonda, Hendrik Lasure, Ben Sluijs, Frank Vaganée, Chris Joris, Fabian Fiorini, Pierre Vaiana, Kris Defoort en Michel Debrulle.

Je kan dit hier beluisteren en bekijken:

Ode aan het Contraire is een initiatief dat in 2019 van start ging als eerbetoon aan Rik Bevernage, stichter en bezieler van Masereelfonds Brugge en De Werf, die toen dag op dag een jaar eerder was overleden.

De formule komt voortaan elk jaar terug : een ode aan het contraire, een jazzconcert en een prijsuitreiking voor Schone Contrariteit, waarbij een initiatief of organisatie wordt ondersteund die blijk geeft van schone tegendraadsheid.