06 mrt 2023 19:30

Ode aan het Contraire

 

Contraire – A tribute to Rik ging in 2019 van start als eerbetoon aan Rik Bevernage, stichter en bezieler van De Werf. Contraire vindt elk jaar opnieuw plaats op 6 maart, dag waarop Rik is overleden, nu 5 jaar geleden. Elk jaar vragen we een spreker om een Ode aan het Contraire te brengen, gevolgd door een jazzconcert en de uitreiking van de Prijs van de schone contrariteit. Met deze prijs wordt een initiatief of organisatie ondersteund die blijk geeft van schone tegendraadsheid.

Spreker dit jaar is de Brugse schrijfster en regisseur Lara Taveirne, die haar eerste theaterstappen heeft gezet in De Werf.

Jazzconcert met Bart Defoort (sax), Hendrik Braeckman (gitaar) en Bart Denolf (contrabas)

Tickets : vvk € 15 via www.kaap.be en In&Uit,

add € 17. Snel reserveren !

Vrije bijdrage voor de Prijs van de Schone Contrariteit op rekening BE29 5230 8000 4564 van vzw Mutate Nomine

Org. : Mutate Nomine ism Masereelfonds en KAAP

Je kan dit hier beluisteren en bekijken:

Ode aan het Contraire is een initiatief dat in 2019 van start ging als eerbetoon aan Rik Bevernage, stichter en bezieler van Masereelfonds Brugge en De Werf, die toen dag op dag een jaar eerder was overleden.

De formule komt voortaan elk jaar terug : een ode aan het contraire, een jazzconcert en een prijsuitreiking voor Schone Contrariteit, waarbij een initiatief of organisatie wordt ondersteund die blijk geeft van schone tegendraadsheid.