03 okt 2021 14:00

Nationale betoging “We are Belgium Too”

We Are Belgium Too

In maart werd de campagne/beweging We Are Belgium Too gelanceerd. De campagne wordt intussen ondersteund door meer dan 100 organisaties en collectieven uit beide taalgemeenschappen. Steeds meer organisaties en groepen sluiten zich aan.

In eerste instantie was de campagne gefocust op een brede petitieactie met als streefdoel 150.000 handtekeningen – de campagne nadert de kaap van de 50.000 handtekeningen. 150.000 omdat naar schatting 150.000 mensen zonder papieren in België wonen. 

Intussen is er natuurlijk ook veel gebeurd sinds de start van de campagne door de vele acties door mensen zonder papieren en hun medestanders. Uit diverse hoeken, zelfs internationaal, kwamen hartverwarmende blijken van sympathie en solidariteit. De druk op het beleid om een einde te maken aan de mensonwaardige, rechteloze toestand waarin sans-papiers leven werd zo groot dat de kwestie frontpaginanieuws werd. Nu is het moment om de solidariteit vol te houden en de beweging verder te verbreden en te versterken.

De petitieactie blijft lopen maar de coalitie ‘We Are Belgium Too’ plant de volgende periode ook andere acties voor het ruime publiek en de politiek. 

Eerste afspraak: Nationale betoging op 3 oktober te Brussel.

Samen is nu het moment om het verschil te maken in het leven van 150.000 mensen.

In Leuven is er een gezamenlijk vertrek met de bus zondag middag om 13u achter het station van Leuven in de Werkhuizenstraat.

Het ABVV betaalt de transportkosten.
Facebookevent