17 dec 2019 20:30

Mensen, goden en technologie

Onze centrale gast is Ralph Nafzger, productontwerper, design thinker, creatief coördinator van designplatform Ministry of Maker.
Gedreven door conceptontwikkeling met focus op technologie en maatschappelijke impact.
Hij kiest voor de VPRO Tegenlicht docu: Mensen, goden en technologie.
Niemand weet hoe onze wereld er over 25 jaar uitziet. De grote vragen over de toekomst van de mens en zijn verhouding tot technologie leggen we voor aan twee belangrijke denkers van dit moment: Kevin Kelly en Yuval Noah Harari.
Onze moderator is Annelies Desmet als kunstenares op zoek naar een meer liefdevolle manier om zich tot de wereld te verhouden. Ze gebruikt tekst, fotografie, online media, offline debat en ook beeldend werk om haar blik tastbaar te maken en de verbeelding van haar publiek te stimuleren. Door haar studies filosofie, uitgebreide ervaring in de bedrijfswereld en ondernemingen als activist, geeft haar werk een breed perspectief op de werkelijkheid en maakt zo ontmoetingen mogelijk tussen uiteenlopende wereldbeelden.
VPRO’s Tegenlicht is een keigoeie reeks maatschappelijke docu’s, Gent is een stad die overloopt van geëngageerde mensen. Via Tegenlicht Meet Up 9000 combineren we beiden.