08 mrt 2020 11:45

Mars Voor Vrouwenrechten

We verzamelen ons om 11u45 aan het station in Sint-Niklaas. Vandaar vetrekken we (trein van 12u.01) gezamenlijk naar Gent waar we aansluiten aan de mars voor vrouwenrechten.

Op zondag 8 en maandag 9 maart kleurt de wereld paars, want dan is het internationale strijddag voorvrouwenrechten.

Wereldwijd is het verzet van de vrouwen serieus aan het groeien! Van Spanje tot Chili, Zwitserland en (!) België plannen miljoenen vrouwen te staken en actie te voeren voor meer gelijkheid, volwaardige rechten en tegen geweld en seksisme.

Allemaal onder het motto “Als vrouwen stoppen met werken, dan stopt de wereld”
Wie draagt de zwaarste last binnen het gezin? Zorgt er voor invalide kinderen, zieke ouders? Wie wordt er dagelijks geconfronteerd met seksueel geweld thuis of op de werkvloer? Wie werkt er gedwongen deeltijdse jobs, vaak voor een loon onder de 14 euro per uur – om dan na hun loopbaan te blijven zitten met een piepklein pensioen? Vrouwen worden altijd harder getroffen.

Op zondag 8 maart komen in heel de wereld en in alle grote steden van ons land, vrouwen op straat. Op 9 maart voeren ze acties op de werkvloer. Dat is broodnodig! Zeker nu de nieuwe Vlaamse regering inzet op verdere afbraak en verrechtsing van de samenleving.

Ook in Gent wordt er een mars georganiseerd met nadien getuigenissen, concerten, kinder-animatie, warme soep en een warme sfeer!

Sart: 13u @Veerleplein. De betoging eindigt onder de Stadshal.