24 apr 2022 10:30 € 10 | Gratis

Marcher sur l’eau i.s.m. DOCTALKS

https://youtu.be/cWdpeQCae3E

In het noorden van Niger hebben de inwoners van het dorp Tatiste, als slachtoffers van de opwarming van de aarde, moeite om toegang te krijgen tot water. Elke dag loopt de veertienjarige Houlaye, net als andere jongeren, kilometers om water te halen, essentieel voor het dorpsleven. Deze dagelijkse taak verhindert hen onder meer om naar school te gaan. In deze regio bevindt zich tegelijk een ondergronds meer van duizenden vierkante kilometers. Er is alleen maar een boorgat nodig om het begeerde water naar het centrum van het dorp te brengen en iedereen een beter leven te bieden.

‘Marcher sur l’eau’ is cinematografisch verbluffend mooi. Aïssa Maïga brengt op observerende wijze de zorgen maar ook de eindeloze veerkracht van een kleine gemeenschap in beeld. En die kan je als kijker alleen maar vol bewondering aanschouwen.

Na de film gaat Mieke Dumont in gesprek met Eva Geselle, de nieuwe hydrologe van Stad Brugge. Zij werkt een waterbeleid uit voor de stad & de Bruggeling, gekoppeld aan het klimaatplan.

We sluiten af met een zondags aperitief!