20 mrt 2022

Manifestaties tegen racisme

 

Racisme en discriminaties verdelen onze samenleving in A – en B burgers. En wat ons verdeelt, maakt ons zwakker. Racisme en discriminatie ondergraven immers de empathie en de solidariteit die het ons mogelijk maken om samen op te komen tegen onderdrukking en voor rechtvaardigheid. Wij vechten tegen discriminatie net omdat we vinden dat rechten voor allen en gelijke behandeling de norm zouden moeten zijn. Hoe meer kwaliteitsvolle jobs, woningen, scholen en wijken er zijn voor iedereen, hoe minder kans discriminatie krijgt.

En dat kunnen we enkel bereiken als we daar met velen, en samen, voor opkomen. Vanuit deze sociale en inclusieve visie op anti-racisme, willen we burgers, middenveld, vakbonden en andere bewegingen (feministische beweging, klimaatbeweging, LGBTQIA+ beweging, de beweging voor inter- nationale solidariteit, de dekoloniseringsbeweging) verbinden om onze gezamenlijke strijd te winnen. Wij willen echte verandering afdwingen. Samen willen we racisme en discriminatie aanpakken op de werkvloer, in scholen en wijken. We willen een overheid die racisme en discriminaties actief opspoort, en bindende, proactieve maatregelen neemt tegen discriminerende werkgevers, immokantoren of overheidsinstellingen. Het is de rol van de overheid om gelijke rechten te garanderen en ook actief af te dwingen, met de nodige sancties. En ook om het geleden onrecht uit het verleden in woord en daad te herstellen.

Daarom komen we op zondag 20 maart 2022 samen in actie. Sluit je aan bij een lokale groep van het Platform 21/03 in een stad in jouw buurt.

 

Oostende:

Vertrekpunt: 14u – L. Colenstraat – Volksbond – Eindpunt: rond 17u – “3 gapers”
“Go car Divers” – stap met ons mee, om en rond onze go car divers – doorheen Oostende, op de zeedijk houden we geregeld halt om ‘kleur in de straten en op de pleinen’ te brengen – animeer mee, praat met mensen over een racismevrije wereld – luister mee naar gezamenlijke zorgen van mij, jou en anderen over een diverse samenleving – geniet samen van muziek, poëzie en straatkunst – VOOR VRIENDSCHAP EN GELIJKHEID EN TEGEN RACISME.