01 apr 2019 17:30 - 01 apr 2019

MAAKbar – opening

Meer gereedschap delen en beter leren herstellen, dat is MAAKbar

“Ik heb geen boormachine nodig, enkel een gat in de muur”. Met dit moto opent MAAKbar, een gereedschappenbibliotheek in Leuven. In plaats van zelf alle gereedschappen aan te kopen, kan je ze nu ook uitlenen bij MAAKbar. Het bespaart plaats in je huis en een hap uit je budget. Bij MAAKbar leen je niet enkel materiaal uit. Je ontmoet er ook nieuwe mensen. Altijd welkom aan de grote tafel bij een kopje koffie.

MAAKbar wordt daarnaast hét experimenteerlabo van leren herstellen, meer delen, hergebruiken, doorverwijzen naar professionele herstellers en dus steeds minder weggooien. Inspireren en iedereen die zelf iets wil ondernemen op vlak van herstellen, upcyclen of delen letterlijk de ruimte geven, dat is het doel. MAAKbar brengt de circulaire manier heel concreet tot leven.

Vanaf 1 april 2019 worden de deuren officieel geopend en kan je er terecht voor:

  • Een gereedschappenbibliotheek
  • een atelierruimte om zelf of met advies te herstellen en te upcyclen
  • een loket dat doorverwijst naar bestaande herstel- en deelinitiatieven
  • workshops om te leren herstellen en upcyclen
  • een plantenasiel en een wenskaartjesasiel

Een jaarabonnement voor MAAKbar kost €30.

Openingsuren:

Woensdag van 14 tot 18 uur
Donderdag van 14 tot 20 uur
Zaterdag van 10 tot 17 uur

Zelf mee-doen als vrijwilliger? Alle talenten zijn welkom! Een workshop organiseren? DE locatie huren? Meer informatie nodig? Een andere vraag? Mail naar magda@maakbaarleuven.be of bel 0473 – 17 05 12

Maakbaar Leuven is een burgerbeweging. We werken samen met organisaties, bedrijven, onderwijsinstellingen en met burgers. Samen bundelen we onze krachten om meer te herstellen en te delen in Leuven. Eén van onze projecten om dit te realiseren is MAAKbar. De plaats waar onze droom zichtbaar en concreet wordt: minder afval, meer impact en dus meer Le(u)ven.

Het platform Maakbaar Leuven en MAAKbar kwamen tot stand dankzij de steun van Circulair Vlaanderen en de Provincie Vlaams Brabant. CEO vzw, het Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid vzw,  diende beide projecten in.

Meer info

> www.facebook.be/maakbar

www.instagram.com/maakbar_leuven/

> www.maakbarleuven.be

> maakbar.myturn.com/library/