20 dec 2018 - 23 dec 2018 € 750 | € 780

ANNULATIE LONDEN reis

Helaas, door te weinig inschrijvingen kunnen we de reis niet laten doorgaan.

4 dagen/3 nachten, donderdag 20 t/m zondag 23 december 2018

Programma :

Dag 1

Met de bus rijden we naar Sangatte, daar nemen we de shuttle  richting Engeland. Vanuit Dover  gaat de rit verder tot in  Greenwich met een stop aan het Royal Observatory en Royal Naval College met de Painted Hall. Na ons middagmaal in Greenwich nemen we de boot en varen we de Thames af tot in London waar we zullen genieten van een aankomst aan de Westminster Pier en de London Eye. Een eerste verkennende rondrit zal ons reeds wegwijs maken in deze bruisende wereldstad. Verder bezoeken we ook het Victoria & Albert Museum, wereldleider op gebied van kunst en design. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

Dag 2

Na het ontbijt beginnen we met een Karl Marx wandeling die ons terug brengt naar de 19e eeuw. We laten ons meevoeren in zijn ideeën maar maken eveneens kennis met het harde revolutionaire leven dat hij leed. Zo zien we onder meer ‘The red Lion, Quo Vadis, The Marx Memorial Library, Highgate Cemetery alwaar Marx begraven ligt, enz. We nemen onze lunch waarna we een geleid bezoek brengen aan de Houses of Parliament, gelegen op een centrale locatie aan de oever van de Thames. Hier zetelen de twee kamers van het Verenigd Koninkrijk: het House of Lords (hogerhuis) en het House of Commons (lagerhuis). Het beroemdste deel van het grootse neogotische bouwwerk is de Big Ben, de klokkentoren van het paleis. Ook brengen we een bezoek aan de Banqueting Hall, voor zijn plafondschilderijen van P.P. Rubens. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

Dag 3

Na het ontbijt trekken we naar de wijk Bermondsey. Aan het eind van de 19e eeuw was dit één van de armste wijken van Londen met zeer hoge kindersterfte. Daar de liberalen in die tijd aan de macht waren, kregen de socialisten hier geen inzicht noch vat op. Dit had als resultaat dat er tussen 1900 en 1930 een opstand werd georganiseerd door de oprichting van de ‘Labour Party’ eveneens een ‘general strike’. Tijdens de ‘People’s Power in Bermondsey’ wandeling, komt deze opstand tot leven waarbij de focus ligt op 4 grote periodes. Na ons bezoek maken we een korte wandeling over de Tower Bridge waarna we onze lunch nuttigen. Na de lunch gaan we naar het Tate Modern. Dit is het nationale museum van Groot-Brittanië met internationale moderne kunst. Werken van Matisse, Monet, Picasso en Magritte zijn er te bewonderen. ’s Avonds krijg je de mogelijkheid om een musical te bezichtigen. Overnachting in ons hotel.

Dag 4

Op onze laatste dag in Londen genieten we van een vrije voormiddag die ons de tijd laat de stad op eigen houtje te bezoeken. We spreken op een centrale plaats af voor de lunch waarna de touringcar ons terug brengt naar Folkestone om daar de shuttle te nemen richting Sangate. Vanuit Calais terug naar onze eindbestemming.

 

Prijs per persoon:

750 euro voor leden / 780 euro voor niet-leden

Kamers worden gedeeld, als men een single kamer wenst wordt een toeslag van 230 euro gerekend.

Deze prijs omvat:

 • Transport met touringcar met ervaren chauffeur gedurende het volledig verblijf
 • Shuttle heen & terug:  Sangate – Folkstone – Sangate
 • Ervaren Nederlandstalige gids gedurende het volledige verblijf
 • 3 overnachtingen in ****hotel ‘The Tower Hotel’ op basis van half pension (ov)
 • 4 middagmalen (1 hoofdschotel + 1 consumptie)
 • Uitstappen en ingangsgelden zoals vermeld in programma
 • Audioguidesysteem
 • Btw, huidige taksen en garantiefonds

Deze prijs omvat niet:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken bij de avondmalen en overige dranken tijdens de lunches
 • Vrijblijvende fooien voor de gids en chauffeur
 • Annulatie & bijstandsverzekering: 5% van de reissom

Inschrijven is mogelijk door een mailtje te sturen naar info@masereelfonds.be of telefonisch op het nummer 09/225 38 53 en dit uiterlijk op maandag 5 november. De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het bedrag voor voormelde datum op de nationale rekening van het Masereelfonds: BE30 0010867697 11, met vermelding ‘naam + Londen’.

 

 

Locatie