08 jan 2021 10:00

Livestream // Café Masereel

In samenwerking met tien andere Vlaamse media en denktanks lanceerden we in volle lockdown onder de noemer #BeterNaCorona een oproep om samen, grondig en toekomstgericht na te denken over de manier waarop dit complexe land, deze struikelende Europese Unie en deze verdeelde wereld beter kunnen worden na corona. Onder beter verstaan we: socialer en ecologischer. Wat dat betekent en hoe dat te realiseren, dàt is onderwerp van een levendig debat over taal- en gewestgrenzen heen.

Al snel na de oproep volgde de wekelijkse online ‘Café Masereel’ reeks, waarbij we ervaringsdeskundigen en/of politici uitnodigden om na te denken over hoe deze verdeelde wereld beter kan worden na corona met focus op steeds een ander thema.

Samen bundelen we #BeterNaCorona dromen.

We willen de gesprekken laten voorafgaan door gestreamde opnames met muzikanten.

Op 8 januari plannen we een livestream sessie met klimaatdichters Jan Ducheyn en Teun Henri en de muzikanten van Los Callejeros. De Leuvense muziekgroep brengt een eigenzinnige sound waarin vrij geëxperimenteerd wordt met Afro-latingrooves, Etnic-folkmusic, reggaeskanks, jazz & rock invloeden, Balkanese zigeunerritmes en een tikkeltje Europese tranen. Beide optredens worden in het Goudblommeke in Papier opgenomen (conform de dan geldende corona maatregelen) en digitaal vertoond tijdens de digitale gesprekken. De uitzending wordt eveneens op ons Youtube kanaal geplaatst, onze website en verspreid via onze nieuwsbrieven.