20 nov 2021 15:00

VOLZET // Feest! 50 jaar Masereelfonds

Geïnspireerd op L’Idée, het baanbrekende werk van Frans Masereel uit 1920, lanceerde het Masereelfonds een open oproep aan burgers om hoopvolle ideeën voor de toekomst in te zenden. Een kunstenaarscollectief van Pierre Muylle, Alain Platel, Gerda Dendooven, Ben Benaouisse en Lisaboa Houbrechts selecteerde uit 116 inzendingen een twintigtal ideeën en ging in gesprek met de bedenkers ervan.

Met dit inspirerende boek viert het Masereelfonds zijn vijftigjarig bestaan. Dit boek verbindt vooruitstrevende ideeën van vroeger, morgen en nu. Het is een ode aan diegenen die aan de norm ontsnappen, aan hen die met hun visionaire ideeën de toekomst van de maatschappij van koers doen keren. Historische teksten over de strijd voor maatschappelijke verandering worden gekoppeld aan visionaire teksten van toonaangevende stemmen zoals onder meer Milo Rau, Jean Paul Van Bendegem, Steven Vromman, Delphine Lecompte en prikkelende cartoons van het collectief The Cartoonist.

Uitgave door EPO uitgeverij

Boekvoorstelling – 20 november

UPDATE: Er kan niet langer ingeschreven worden voor de boekvoorstelling want de maximum capaciteit werd bereikt.

Waar: Parnassus, Oude Houtlei 122, 9000 Gent
De locatie is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Tram 2 doet er een kleine 15 minuten over van het station Gent Sint-Pieters, tot de halte ‘Gent Oude Houtlei’ of  ‘Gent Galgenberg’.

Met de wagen: parkeren in parking Onderbergen of Ramen.

Gratis inkom –  Inschrijven vóór 31 oktober via  info@masereelfonds.be of 09/225 38 53

Programma 

15u: Verwelkoming met kop koffie en zoetigheid

16u: Café Masereel : ‘Ode aan het politiserend middenveld’

met Ludo Abicht, Lisaboa Houbrechts (videoboodschap), Tina De Gendt, Bart Van Bouchaute, Karim Zahidi en Elien Spillebeen (moderator)

18u: Receptie met hapje & drankje

19u30: Feestelijke voorstelling van het boek door Thomas Blommaert, uitgever bij EPO. Verschillende auteurs dragen voor uit eigen werk of gaan met elkaar in gesprek. Artistieke interventies zorgen voor de nodige adempauze en verbeelding.

21u30: Afsluitend ontmoetingsmoment

Om het voor iedereen veilig te houden werken we met een COVID certificaat. Gelieve dit klaar te houden bij aankomst. Voor verplaatsingen zal gevraagd worden om een mondmasker te dragen.