15 jun 2019 10:00 € 20 | Gratis

Ledendag – Bedankt om zo talrijk aanwezig te zijn!

Het Masereelfonds hield haar ledendag op 15 juni te Gent. We willen jullie hierbij enkele sfeerbeelden meegeven om deze geslaagde dag te vieren. Enkele beelden uit het SMAK, een optreden van de The Chai Connection en de rode wandeling doorheen het socialistisch Gent.
Met dank aan Dirk Creyf voor de beelden.

 

 

*

 

 

 

 

 

 

 

 

*

 

 

 

 

 

 

*

 

 

 

 

 

*

Dirk Creyf

*

Uitnodiging ledendag 15 juni 2019

Ruimte maken voor ontmoeting, dat doen we graag. Want ervaringen delen, samen genieten en ideeën uitwisselen, is niet alleen nodig: het is ook plezant. Daarom hopen we dat je op zaterdag 15 juni zal afzakken naar Gent voor onze jaarlijkse ledendag. Een ledendag voor het hele gezin.

We trappen af om 10:00 met een vrij bezoek aan De Collectie (1) Highlights for a Future in het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst. Het S.M.A.K. bestaat dit jaar twintig jaar en presenteert een deel van de collectie in het volledige museumgebouw. Aan de hand van ongeveer 200 werken word je meegevoerd doorheen een spannend labyrint van hedendaagse kunst. Onderweg kom je verschillende leden van het Masereelfonds tegen die onder leiding van curator en Brugs bestuurslid Pierre Muylle gepassioneerd zullen vertellen over één kunstwerk dat ze uit de tentoonstelling hebben gelicht. We voorzien ook een route op maat van kinderen.

Om 12:30 gunnen we onze kunstziel wat rust en gaan we samen te voet naar pop-up bar Kiosk Monterey voor eten, drinken en gesprek. Het is uiteraard geen toeval dat een vereniging als het Masereelfonds voor deze locatie kiest. De 19e-eeuwse kiosk in het Gentse Citadelpark is enerzijds een van de mooiste muziekkiosken in ons land, maar anderzijds ook al jarenlang een pijnlijk voorbeeld van extreme verwaarlozing en onbruik. Met de steun van buurtbewoners, Gentenaars en iedereen die wil meehelpen gebruikt men de muziekkiosk opnieuw om mensen samen te brengen en de kiosk in ere te herstellen.

Geen muziekkiosk zonder muziek. Om 14:15 zijn we volledig verzadigd en spitsen we onze oren voor The Chai Connection, een project van Thomas Noël, Wouter Vandenabeele en Jeroen Knapen. The Chai Connection brengt sentimentele walsjes, bluesy grooves, oriëntaalse wijsjes én Sefardische muziek.

Als uitsmijter kan je deelnemen aan een wandeling langs het architecturale patrimonium van de sociaaldemocratische beweging in Gent. De Rode Wandeling begint om 15:30 aan Kunstencentrum Vooruit en zal ongeveer anderhalf uur duren.

Wij kijken alvast uit naar jullie komst. Tot dan!

 

Praktische info:
Prijs: 20 euro leden / 5 euro kinderen + 6jaar
kinderen onder de 6jaar = gratis

Afspraak op zaterdag 15 juni vanaf 9:30 aan ingang S.M.A.K. – Jan Hoetplein 1, Gent Bereikbaarheid

Citadelpark Kiosk Montery – Louis Hanssensdreef, Gent

Graag inschrijven voor 5 juni 2019 via 09 225 38 53, info@masereelfonds.be

Wij vragen op voorhand te storten op rekeningnummer BE30 0010867697 11 van het Masereelfonds, met vermelding ‘Ledendag 2019 + namen van deelnemers’ (vermeld ook eventuele kinderen)

Locatie