12 okt 2017 20:00

LA LETTRE A #01 / Nhung Dam

Duizend vaders

4 literaire avonden waarbij telkens een auteur met een ‘migratie-achtergrond’ zijn/haar boek komt voorstellen en bespreken.

Na het succes van het eerste seizoen komt vanaf het najaar 2017 een vervolg aan de literaire avonden van La Lettre A.

Nhung Dam (1984) ging na haar studies psychologie naar de Amsterdamse Toneelschool. Ze is actrice en theatermaakster. Ze scheef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels.

Duizend vaders
In een afgelegen dorp aan de rand van de wereld probeert een Vietnamese familie te overleven. Als bootvluchtelingen werden ze door een noordelijk vrachtschip uit het water gevist en in een voor hen onbekend ijskoud land geplaatst. Als de vader op een dag onaangekondigd vertrekt, zit de Chinese maffia het achtergebleven gezin op de huid. De elfjarige dochter raakt bekneld tussen de totale wanhoop van haar moeder en de gekte van de omgeving vol vreemden. Het enige wat ze heeft in een wereld vol hoeren, tandpastaverkopers en gokverslaafden is haar rijke verbeelding.

Dit programma werd samengesteld Boekhandel Limerick, Victoria Deluxe en De Centrale, Masereelfonds Gent gaat er naar toe.

Reservatie: graag een seintje vooraf ann-sophie@masereelfonds.be