19 mei 2018 19:00 - 20:00 € 5 | € 5

Koerdische maaltijd

Lekker eten aan een goedkope prijs in een gezellig kader. Ontmoeten en ontdekken. Dat zijn enkele voorbeelden van de doelstellingen van een Volxkeuken.

Van 19:00 tot 20:00 uur Volxkeuken met op het menu Koerdische Lahmacun met Gehakt of vegetarisch. Ismail Tas zorgt zowel voor het gerecht als een Live optreden na de maaltijd.

Lahmajoun of Lahmacun of Lahma bi-‘ajin Turks; “Lahmacun”, Arabisch; “Lahma bi-‘ajin”. Armeens;”lahmaǰo” is in Nederland en in veel andere landen bekend als “Turkse Pizza” en in sommige andere landen als “Armeense Pizza” of “Lebanese Pizza”. Dit is een traditioneel oosters gerecht. Het heeft een typisch pikante smaak. Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers, en peterselie en wordt vaak bereid in een oven. Het kan als wrap opgerold gegeten worden maar vaak wordt het in kleinere stukken gesneden en als schotel geserveerd. Alvorens het te nuttigen wordt het meestal besprenkeld met citroen. Het wordt naast restaurants ook verkocht in de supermarkt als ingevroren maaltijd. Het gerecht werd in het begin gegeten door Arabische sheikhs die door de woestijn reisde.

Orhan Kiliç medewerker van Masereelfonds en kenner van de Koerdische kwestie zal u, tussen het eten en de muziek,  meer informeren over de geschiedenis en de huidige toestand. Hij zal ook trachten om antwoorden te geven op uw vragen.

Inschrijven kan tot de woensdag voorafgaand aan de maaltijd.: volxkeuken@elisabethwijk.be of 0485/503.577.
Prijs: €5; voor kinderen tot 12 jaar en mensen met kansenpas €3.

Na de lekkere maaltijd gaan we verder in op de Koerdische kwestie.

Organisatie: Masereelfonds Sint-Niklaas en buurtwerk Elisabethwijk.