16 sep 2020 19:30 € 2 | € 4

Café Masereel: Klimaat en sociale rechtvaardigheid (offline+online)

Gezien het beperkt aantal plaatsen is dit Café Masereel al volzet. Maar…we gaan de avond zelf ook voor een live streaming op facebook. Raadpleeg onze nationale facebookpagina vanaf 19u30. Wie niet actief is op facebook, kan de opname later bekijken op onze website.

Na de succesvolle online reeks gaat Café Masereel vanaf september op tournee. Opnieuw zullen politici, kunstenaars, journalisten en ervaringsdeskundigen nadenken over hoe deze verdeelde wereld, sociaal en ecologisch, beter kan worden na corona. Het interactieve format biedt de deelnemers de mogelijkheid om bij te dragen tot het debat.

Samen bundelen we onze #BeterNaCorona dromen.

16 september: Klimaat en sociale rechtvaardigheid – met Sacha Dierckx (Minerva) en Nathalie Eggermont (klimaatactivist) en moderator Ciska Hoet ( RoSa vzw). Isabelle Vandemaele (woordaccent) zorgt voor de artistieke omkadering.

Wat is een eerlijk klimaatbeleid? Wat is de relatie tussen de klimaatontwrichting, armoede en ongelijkheid? De strijd tegen de klimaatontwrichting is een gevecht om de status quo te doorbreken. De opkomende burgerbeweging speelt daarbij een cruciale rol.


“We kunnen niet wachten op bedrijven of overheden. Verandering zal niet uit de lucht komen vallen. Enkel door druk van onderuit zal er gebeuren wat er moet gebeuren.”, Nathalie Eggermont.

Sacha Dierckx is wetenschappelijk medewerker bij denktank Minerva en verzorgde de eindredactie van het boek Klimaat en sociale rechtvaardigheid. Nathalie Eggermont is arts, moraalfilosofe en milieuactiviste en schreef een bijlage in voormeld boek over de klimaatstrijd van onderuit ‘Power to the people’. Ciska Hoet is directrice bij RoSa vzw en freelance cultuurjournaliste.