16 mrt 2018 20:30

Isaak Deurinck speelt accordeon

Japanse pianomuziek in een kunstgalerij, een kinderworkshop rond Tchaikovsky’s Notenkraker, jazzy cadenzas bij klassieke concerti, een lecture recital over queer composers, … Isaak Duerinck (°1994) is overal voor te vinden en kleurt graag buiten de klassieke lijntjes. Op het podium voelt hij zich thuis, vooral wanneer het om muziektheater of 20ste-eeuwse muziek gaat.

In zijn groei als muzikant en performer werd Isaak begeleid door pianiste Eliane Rodrigues in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, en aan de Escola Superior de Música in Lissabon beleefde hij in 2016 enkele inspirerende maanden. Met zijn vaste liedpartner Naomi Beeldens speelde hij verschillende recitals, o.a. op Operadagen Rotterdam en Marche Music International Festival, co-producties met Muziektheater Transparant.

Geregeld grijpt hij terug naar zijn oude liefde, de accordeon, waarmee hij in verschillende bezettingen andere muziekgenres brengt, van django tot tango.

In juni 2017 studeerde hij met grote onderscheiding af met de cabaretvoorstelling LES ÂMES PERDUES, onder begeleiding van Wouter Van Looy, artistiek leider van Muziektheater Transparant.

Inkom is gratis

Organisatie: Masereelfonds Sint-Niklaas.