14 mei 2022 13:00 - 15 mei 2022

Interlitratour

Zaterdag 14 mei 2022 – 13u
De Krook, Gent

Verhalenvertellers en -liefhebbers overal ter wereld, groot nieuws! Het interculturele literaire festival Interlitratour strijkt op zaterdag 14 mei vanaf 13u, neer in De Krook!

Die dag zullen spoken word platformen Mensen Zeggen Dingen en You on Stage samen met hun partners de verbindende kracht van verhaal en poëzie op een bijzondere manier in de verf zetten. Het wordt een unieke ontmoeting tussen gemeenschappen en literaire genres. Een waar feest voor de literaire en multiculturele rijkdom van Gent en ver daarbuiten!Dankzij de hoofdtelefoons van Fonkel Silent Disco brengt Mensen Zeggen Dingen op een intieme manier Silent Poetry: rechtstreeks in het oor van het publiek.

Omdat het woord mag worden gehoord, zet You On stage – of YOS voor de vrienden – jonge podiumkunstenaars in de kijker! Voor deze editie van YOS hebben we speciale aandacht voor het thema van Interlitratour: de wereld in verhalenArtiesten tba!

Partners: Masereelfonds, De Krook, Meubelfabriek, Masala, FMDO, Travel Light en Humus vzw. Met steun van Cultuur Gent en Literatuur Vlaanderen

 

Zaterdag 15 mei 2022 – 16u30
De Meubelfabriek, Meibloemstraat 18, Gent

Met plezier kondigen we de komst van InterLitraTour naar de Meubelfabriek aan. Wees welkom voor een avond in teken van literatuur, Spoken Word en zoveel meer op Thousand and One Mics! Heb jij een tekst, zing jij graag, of vertel je leuke mopjes, kortom: wil jij zelf ook iets doen? Schrijf je in voor de open mic op de avond zelf!

Verder op de agenda staat een talk over beeldvorming met Fikry El Azzouzi, schrijver van boeken zoals “Drarrie in de nacht” maar nu ook de populaire tv-Serie “Grond”. Kom te weten hoe hij erin geslaagd is zijn schrijftalent te vertalen naar beeld. Ook hebben we Slam Poetry op de planning staan, uitgevoerd door divers en sterk talent.

Kom langs en mis deze avond vol inspirerende stemmen niet!

Partners: Masereelfonds, De Krook, Meubelfabriek, Masala, FMDO, Travel Light en Humus vzw. Met steun van Cultuur Gent en Literatuur Vlaanderen