24 okt 2021 14:00

Onmogelijk gesprek over Toekomst

In oktober is Building Conversation* te gast bij het Masereelfonds met een Onmogelijk Gesprek over Toekomst, in Gent en in Oostende.

Hoe praat je over de toekomst? Hoe roep je beelden op van dat wat nog niet is?

Tijdens dit Onmogelijk Gesprek ga je  met elkaar  in gesprek vanuit persoonlijke ervaringen met betrekking tot het onderwerp ‘Toekomst.

De verschillende perspectieven aanwezig in de groep worden tijdens het gesprek tot een inspirerend en veelzijdig geheel gevlochten.

Een methode waarin je met elkaar vertraagt en persoonlijke beelden verbindt, door te schrijven, te lezen en samen te spreken.

“Bij Building Conversation merk je hoe je de ander nodig hebt om tot nieuwe inzichten te komen en hoe sterk je eigen overtuigingen zijn. Dit inzicht is de bron van maatschappelijke cohesie volgens mij.” (Kas)

Deze gesprekken kaderen binnen het feestjaar 50 jaar Masereelfonds rond het thema ‘Verbeeld de toekomst’.

Graag voeren wij met jou dit onmogelijk gesprek.

We gaan aan de slag met een kleine groep van max 20 deelnemers en dit over generaties heen.

Zin? Stuur een mailtje naar ann-sophie@masereelfonds.be

*Building Conversation

De manier waarop we met elkaar praten beïnvloedt de toekomst die we samen maken. Vanuit deze overtuiging onderzoekt Building Conversation nieuwe manieren om met elkaar in gesprek te gaan. Hiervoor zijn verschillende performatieve gesprekken ontwikkeld om op een niet dagelijkse manier een gesprek te voeren, waarbij elke vorm andere kennis oplevert.

Building Conversation nodigt je uit om met een kunstenaars attitude je eigen communicatie- en denkpatronen tegemoet te treden. In deze speciaal daarvoor vormgegeven gesprekken ervaar je patroon doorbrekende manieren van spreken en denken. Een reflectie op je eigen, manier van doen wordt mogelijk gemaakt en het alternatief ervaarbaar.

Building Conversation is een platform voor dialogical art, dat zich toelegt op de ontmoeting tussen kunst, gesprek en samenleving.

www.buildingconversation.nl 

www.facebook.com/buildingconversation.thirdspace

www.instagram.com/buildingconversation