19 okt 2017 20:00 € 5 | € 10

Ialma I Voix des femmes

Er bestaat geen betere associatie met Santiago de Compostela dan het woord “camiño”, zeker wanneer deze associatie gedragen wordt door één van de meest fiere ambassadeurs van deze prachtige stad.

De vier betoverende “cantareiras” van Ialma zingen al meer dan 20 jaar de liederen van hun geboorteregio Galicië. Vanuit Brussel houden Magali, Natalia, Veronica en Marisol voortdurend contact met hun regio van herkomst. De Galicische tradities en cultuur zijn hun onuitputtelijke bron van inspiratie. Een bron die hun beetje bij beetje toelaat een repertoire van zang en dans, geworteld in Galicië en aangepast aan de Brusselse leefomgeving, uit te werken.
Ialma is getuige van de muzikale en artistieke evolutie, die begon met de gesproken Galicische traditie en die zich gaandeweg in een verrassende mix met een nieuwe generatie aan ritmes en tendensen stort.
Camiño reflecteert deze unieke muzikale ervaring gebaseerd op de cultuur en de tradities van Galicië, vermengd met de diversiteit van onze hedendaagse wereld.
Camiño is een duidelijke keuze voor de opening naar de ander. Het is het lied van vrouwen die getuigen van de moeilijke context van vandaag, waarin respect, tolerantie en verscheidenheid van alle kanten worden belaagd.

Masereelfonds Gent gaat hier naar toe.
Deze activiteit kadert in een reeks ‘Voix de femmes’. Wij bieden deze concerten aan, voor onze leden aan een heel mooie korting. Snel reserveren is de boodschap.
Zie ook het concert op 14/10 The Ramallah Sessions en 28/10 Houria Aichi
Info & reservatie: ann-sophie@masereelfonds.be

Deze activiteit kwam tot stand i.s.m. De Centrale