18 apr 2020 20:00 - 21:20

Afgelast – Hospitality festival // De Bruxelles à la Mecque – Ras el Hanout

Drie jongeren uit Brussel besluiten om samen een onvergetelijke spirituele reis te maken: de bedevaart naar Mekka. Een emotioneel avontuur waarbij ze op zoek gaan naar zichzelf én naar iets dat hen overstijgt: een sacraal element. En zo begint hun roadtrip in de Europese hoofdstad met als eindbestemming de hoofdstad van de Islam. Mekka, een stad voor oude mensen? Dat zullen de drie personages volmondig tegenspreken, het is maar één van de vooroordelen die bij veel mensen leeft over de heilige plek.

In het kader van het Hospitality Festival, het Brussels festival van de diversiteit
Op de Arduinkaai achter de KVS verwelkomt de SOUK je in de namiddag met lekker eten en een zuiderse festivalsfeer. Vanaf 14:00 trekt de eerste fanfare de bruisende SOUK op gang. De hele namiddag verrassen volksdansers, circusartiesten en muzikanten het publiek.
In de RAMADAN-TENT kan je een hele rits mini-workshops volgen. Voor het jong (en minder jong) geweld zijn er slam en dance battles, een live DJ en graffiti artiest. Binnen in de KVS kan je theatervoorstellingen en boeiende talks bijwonen.