06 okt 2019 14:00 € 6 | € 8

Sint-Denijs-Westrem, laveren tussen Kroeg, kerk, Kasteel en Klooster

Van een lieflijk en welvarend dorp naar een voorstadje waar vooral mensen doorrijden. Een beeld dat bij velen leeft over Sint-Denijs-Westrem maar dat onze gids met veel plezier onderuit haalt!

Sint-Denijs-Westrem, was ooit een dorp maar wordt nu ingehaald door de stadsuitbreiding. Van een rustig dorp met talrijke ‘lusthoven’ naar de plaats waar talrijke bezoekers van Gent hun auto kwijtraken of langs de Kortrijkse Steenweg hun weg vinden naar grote ‘baan’winkels of de welbekende huizen van plezier. Nog geen honderd jaar geleden, voor de Tweede Wereldoorlog, was Sint-Denijs-Westrem echter een dorp met uitgesproken landelijk karakter, met 12 kastelen (nu nog 7) , een 13-tal boerderijen, ongeveer 92 cafés, 3 brouwerijen, een militair oefenveld, dat het latere vliegveld werd en in de buurt daarvan zelfs een hippodroom. Toch blijven nog genoeg landelijke wegen en hoeken, die het echte verhaal van Sint-Denijs-Westrem vertellen, maar door haastige passanten helemaal worden miskend. Dat Sint-Denijs-Westrem leeft nog steeds en wacht op jou om ontdekt te worden!

 

Wil je eindelijk achterhalen hoe onze gemeente aan haar naam kwam? Waarom dat kapelletje er staat op het Sint-Rochusplein? Wat er zich vroeger ooit afspeelde in het bibliotheekgebouw? En waarom er achter gelegen basketbalplein zo’n grote lege ruimte ligt? Je komt het allemaal te weten!