23 nov 2022 19:00

Activisme: (hoe) kunnen we de sociaal/ecologische transitie verzekeren? #3 Multicultuur en het project van een Brusselse “verbeelding”

 

Onze wereld lijkt op drift en meer dan ooit verdeeld. Dit laat niemand onberoerd, maar zijn we nog voldoende toegewijd om onze democratie en onze planeet te verdedigen? Voor welke waarden willen we nog vechten en hoe pakken we dat dan best aan? Voelen jongeren zich nog geroepen om zich te verenigen? Kortom: (hoe) kan je als burger nog een steen verleggen?

In deze cyclus van drie debatavonden gaat Prof. Eric Corijn (VUB), auteur van “Gramsci Lezen” en “Vlaanderen ontwaak”, in gesprek met Brusselse activisten en denkers. Welk zijn de ideologische vragen en strategische middelen die moeten worden georganiseerd om de nodige economische en ecologische transitie te organiseren?

Tijdens deze tweede avond focussen we op multicultuur en het project van een Brusselse “verbeelding”. Dat doen we met Melat Ngussie en Brigitte Neervoort.

.

Melat Nigussie (1991) is directeur van Beursschouwburg in Brussel. Voor haar aantreden werkte ze als coördinator en curator van het participatieve project Next Generation, Please! bij Bozar. Melat mengt zich geregeld in het publieke debat als opiniemaker over gender- en diversiteitskwesties.
  • 26.10   #1. Klimaat en de ecosystemische uitdagingen
  • 09.11.  #2. Sociaal economische uitdagingen
  • 23.11   #3. Multicultuur en het project van een Brusselse “verbeelding”