30 nov 2022 19:00

Activisme: (hoe) kunnen we de sociaal/ecologische transitie verzekeren? #2 Sociaal-economische uitdagingen

Onze wereld lijkt op drift en meer dan ooit verdeeld. Dit laat niemand onberoerd, maar zijn we nog voldoende toegewijd om onze democratie en onze planeet te verdedigen? Voor welke waarden willen we nog vechten en hoe pakken we dat dan best aan? Voelen jongeren zich nog geroepen om zich te verenigen? Kortom: (hoe) kan je als burger nog een steen verleggen?

In deze cyclus van drie debatavonden gaat Prof. Eric Corijn (VUB), auteur van “Gramsci Lezen” en “Vlaanderen ontwaak”, in gesprek met Brusselse activisten en denkers. Welk zijn de ideologische vragen en strategische middelen die moeten worden georganiseerd om de nodige economische en ecologische transitie te organiseren?

 

Tijdens deze derde en laatste avond gaan we in op de sociaal-economische uitdagingen. Dat doen we met Hanne Van Reusel en Jozef Vandermeulen.

Hanne Van Reusel omschrijft zichzelf als een architect.e die pleit voor een architectuur die focust op welzijn en levenskwaliteit. Ze is een pragmatisch activist die zich inzet voor participatief design, de commons en duurzaamheid.

 

Jozef Vandermeulen is onderzoeker bij FairFin, een organisatie die ijvert voor een maatschappij waarin geld een eerlijke rol speelt.

  • 26.10   #1. Klimaat en de ecosystemische uitdagingen
  • 09.11.  #2. Sociaal economische uitdagingen
  • 23.11   #3. Multicultuur en het project van een Brusselse “verbeelding”