18 feb 2018 10:00 - 24 feb 2018

George Jackson in the Sun of Palestine

Tentoonstelling

Voor George Jackson, zoals voor veel zwarte revolutionairen, was de gevangenis een plaats van zowel politiek gevangenschap als radicale opvoeding. Minder bekend is dat Jackson zich ook in deze tijd liet inspireren door de Palestijnse strijd. De geschriften van Palestijnse gevangenen die hem zouden beïnvloeden zorgden nadien voor een jarenlang impact op de Amerikaanse Zwarte Gemeenschap.
Curator Greg Thomas, professor Engelse en Afrikaanse studies aan de Universiteit van Tufts, zette een tentoonstelling op waarbij hij zich laat leiden door de historische en voortdurende verwantschap tussen Palestijnse en zwart-Amerikaanse bewegingen van gevangenen.
George Jackson in the Sun of Palestine, heeft internationale boekomslagen, houtsneden, schilderijen, politieke posters en andere werken gekoppeld aan het leven van Jackson en de Amerikaanse beweging van gevangenen.
Greg Thomas wijst op een gemeenschappelijke taal die wordt gedeeld door zwarte Amerikanen en Palestijnen, voor wie de grootschalige opsluiting van hun gemeenschappen geen kwestie is van misdaad en straf, maar het resultaat is van een systeem dat is ontworpen om hen te straffen voor hun aanwezigheid.

Dit evenement is onderdeel van Processions of the Sun, gecureerd door Eye on Palestine.