15 dec 2022 20:00 - 15 dec 2022

Een warme thuis

Spreker: Stéphane Coen (Pandschap), Collectief Goed.
Moderator: Katrien Van den Troost (Climaxi).

Woonzaak pleit voor een fundamenteel rechtvaardig woonbeleid in Vlaanderen, want wonen is een grondrecht. Het recht op wonen blijft in Vlaanderen voor velen dode letter. Via een Europese procedure willen diverse organisaties de overheid ter verantwoording roepen.

Wonen wordt duurder. Niet alleen door de stijgende huurprijzen, maar ook door de energieprijzen die het dak uitvliegen. Meer en meer mensen zien zich verplicht om de verwarming een paar graden lager te zetten omdat de energiefactuur anders gewoonweg niet te betalen is. Dat is echter geen evidente zaak in de koude maanden, zeker als je huis niet goed geïsoleerd is. De situatie wordt voor steeds meer mensen onhoudbaar.

Hoe pakken we deze energiecrisis aan? Hoe zorgen we ervoor dat huizen betaalbaar en degelijk geïsoleerd worden? Moeten we kijken naar individuele maatregelen of structurele oplossingen? En hoe kunnen we onze stem laten horen om de nodige verandering te eisen van het beleid? 

We nodigen sprekers uit van Pandschap en Collectief Goed om vanuit hun expertise de problemen te kaderen. Daarnaast zal er ruim de tijd worden genomen om het gesprek te voeren met het publiek. 

 

Organisatie: Hart boven Hard Antwerpen en Masereelfonds Antwerpen – werkgroep sociale tegenmacht.