06 mei 2020 20:00

Online // Een marxistische kijk op Jan Van Eyck en zijn tijd

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, stelt het Masereelfonds voorlopig alle geplande activiteiten en evenementen uit t.e.m. 31 mei 2020. Ook het Museum voor Schone Kunsten heeft de deuren gesloten. Lees onderaan meer info indien je reeds een ticket gekocht hebt.

Graag bieden we jullie een online alternatief.

  • De lezing met Jan Dumolyn is hier te bekijken
  • Een virtuele rondleiding Van Eyck 2020 start hier
  • Pompidou XL. Enkele interviews met Jan Dumolyn door Klara. Een maat die de grote Jan Van Eyck perfect past. We delen hun episodes graag met jullie: https://klara.be/pompidou-xl-over-van-eyck

 

——————————

Tussen 1 februari en 30 april 2020 vindt de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit plaats in het Museum voor Schone Kunsten te Gent. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard. En zeker de helft daarvan zal er te zien zijn.
Mede- curator is Jan Dumolyn, professor middeleeuwse geschiedenis aan de UGent . Naar aanleiding van de tentoonstelling schreef hij in Lava het artikel : “Jan van Eyck als kunstenaar: een gramsciaanse benadering”. Hij stelt er : « Verklaren hoe ‘cultuurproducenten’ een hegemonische positie als kunstenaars bereiken is slechts mogelijk op basis van de geschiedenis van klassenbelangen. »

 

Locatie
In uw kot


9000 Gent

Praktische informatie

Samenwerking: Masereelfonds, Intituut voor Marxistische Studies, LAVA en PVDA Gent