11 mei 2024 19:00 € 7 | € 7

Lekker Syrisch – Shish burak en fattoush

Shish burak en fattoush zijn traditionele gerechten uit het Midden-Oosten. Amal en Rouz, beide van Syrische origine en vrijwilliger bij Refu Interim (www.refuinterim.be) komen dit met veel plezier voor ons bereiden.

Shish burak, een geliefd gerecht in Syrië, bestaat uit noedels met een hartige vulling van kruidig gehakt, geserveerd in een yoghurtsaus. De noedels worden volledig met de hand gemaakt en kunnen beschouwd worden als de ravioli van de Midden-Oosterse keuken. De noedels hebben een gelijkaardig uitzicht als de Italiaanse pasta, maar vulling, kruiding en saus hebben Oosterse smaken.

Fattoush is een populaire, frisse salade met als ingrediënten: geroosterd plat brood, sumak, munt, peterselie, sla, komkommer en tomaat. Wordt vaak geserveerd met een dressing op basis van granaatappelmelasse.

Het blijft een volxkeuken, met het gekende concept:

  1. Een vaste prijs van 7 euro (5 euro met kansenpas – 5 euro kind tot en met 12 jaar – kinderen tot 6 jaar gratis) voor een smakelijke, voedzame maaltijd.
  2. Genieten van ongedwongen gezelschap. Een blij weerzien met de Masereelvrienden of kennis maken met nieuwe gezichten. Voor luchtige babbels en een lach of eerder levensverhalen delen en diepgaande gesprekken voeren.
  3. Koude en warme, alcoholische en niet-alcoholische drankjes verkrijgbaar aan democratische prijzen.

 Een vegetarisch alternatief is mogelijk. Gelieve te vermelden bij de inschrijving of dit gewenst is.

 Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dit kan op lisaerde.liesbeth@outlook.com of via het nummer 0471 592 652. Inschrijven kan tot donderdag 9 mei.