27 apr 2024

Eco-café Moerbeke

FIT Moerbeke, IDM, Kringwinkel De Cirkel, Gemeente Moerbeke en De Laatste Dinsdag slaan de handen in elkaar. In Moerbeke zijn er verschillende burgers en verenigingen actief rond duurzaamheid: weeggeefkastjes, een samentuin, een mobiele kringwinkel, veggiecafés, etc… Tijdens de namiddag vind je een uitgebreid aanbod reeks van interessante en leuke eco-workshops én een lezing. Er zal ook een hapje en een drankje zijn. Bereid je alvast voor op een gezellige namiddag!

PROGRAMMA
Doorlopend van 14u tot 16u
• Help mee een kastje pimpen met FIT
• Ontdek de wandelmogelijkheden in de gemeente met werkgroep Trage wegen
• Leer iets over lepelsnijden met Groei-eco
• Help mee de aziatische hoornaar bestrijden met vzw Durme
Sorteer samen met IDM de de blauwe zak feilloos
Leer wasmiddel maken met Familie Olifant
• Verneem alles over afvalarm winkelen bij Ohne
• Proef de lekkere dessertjes van de veggiekoks van FIT
• Snuister in de tuinboeken van Velt en proef kombucha bij hen
• Breng herbruikbare spullen naar het pop-up brengpunt van de vrachtwagen van Kringwinkel De Cirkel
• Verneem alles over autodelen in de gemeente bij Dégage en Cambio

En nog veel meer …

13u30 – 16u30: Repair Café! Handige herstellers helpen je graag allerlei kapotte spullen te herstellen. Welk hersteltalent aanwezig is, lees je op de facebookpagina van IDM, de week voor het eco-café.

16u – 17u: Marlies Van Wemmel komt haar boek voorstellen “Niks NieuwJaar. In 2022 ging Marlies met zichzelf een uitdaging aan: een jaar lang niks nieuws kopen. Ze doopte het project #Niksnieuwjaar. Het werd een boeiend jaar vol avonturen en zoektochten, maar ook een jaar van loslaten en leren leven in een compleet nieuwe en verhelderende mindset. Behalve enkele levensnoodzakelijke dingen kocht of ruilde ze enkel tweedehandsspullen. Met haar #niksnieuwjaar-challenge wil ze de overproductie aan spullen in de wereld aankaarten.
Nu is Marlies klaar om haar verhaal te vertellen en mensen te inspireren. In deze boeiende lezing legt ze haar basisprincipes en drijfveren uit aan de hand van vrolijke anekdotes. Ontdek de vele mogelijkheden van ruilen, delen, geven, maken, letsen, lenen en andere creatieve oplossingen. Duurzaam, geld besparend en origineel. Wie weet misschien inspireert het jou wel tot een #Niksnieuwjaar2024? Inschrijven voor deze boekvoorstelling kan maar is niet noodzakelijk.
Ze zal ons ook een exclusieve sneak peek geven uit haar nieuwe theatervoorstelling die pas in het najaar te zien is.