07 aug 2019 21:00 - 07 aug 2019

Steven De Bruyn & Annelies Van Dinter (Echo Beatty)

Eerder inviteerde harmonicaspeler Steven De bruyn (EL Fish, The Rhythm Junks) de songschrijver en multi-instrumentaliste Annelies Van Dinter (Echo Beatty) al eens in zijn improv-reeks concerten in ENTR Gent en nadien opnieuw voor de opname van zijn binnenkort te verschijnen solo album. Elke ontmoeting is een nieuwe en spannende zoektocht naar de kern van hun eigen werk. Verwacht het onverwachte in een avond vol nieuwe herinneringen.

Annelies Van Dinter is een in Antwerpen residerende songschrijver, zangeres, multi-instrumentalist en producer. Onder het pseudoniem ‘Echo Beatty’ brengt ze songs die donkere blues, spookachtige folk en alternatieve rock ademen en met haar unieke en doordringende stem bouwt Van Dinter een eigen universum, onwerelds en beklijvend. Echo Beatty bracht reeds twee unaniem gelauwerde platen uit; ‘Tidal Motions’ in 2013 en ‘Nonetheless’ in 2016. In mei 2019 werd het nieuwe nummer ‘High On a Memory’ gereleased door Unday Records en een nieuwe EP wordt verwacht in het najaar. Naast Echo Beatty leent Annelies zich regelmatig uit aan andere projecten, waaronder meest recent Bed Rugs, Oko Yono (met leden van Hydrogen Sea, ex-Balthazar en Astronaute) en Mauro Pawlowski & Braaknoot Ensemble. Haar wendbare stem laat weinigen onberoerd en als gastmuzikant zal ze steeds naar een complementaire of juist verrassende invulling zoeken, bescheiden, maar met veel overgave. Annelies volgde bewust geen muziekopleiding. Ze verkoos een persoonlijke zoektocht en een heel intuïtieve benadering bij het schrijven en spelen van muziek.

Haar leerschool was de samenwerkingen met anderen, creatief omspringen met beperkingen en de heuvels en de valleien van het leven.