21 okt 2021 20:00

De sociale tegenmacht in werking

100 jaar wet syndicale vrijheid.

 

Drie verschillende avonden op drie verschillende locaties.
Ons superinteressant en laagdrempelig drieluik is een must voor iedereen die werkt of betrokken is bij de vakbonden of vakbondssympathieën heeft.

Dankzij een zorgvuldige selectie presenteren wij u vakkundige sprekers en een moderator, die de kracht hebben om alles duidelijk en toegankelijk weer te geven.

Deel 2: De sociale tegenmacht in werking. 
In deel 2 van dit drieluik vertrekken we van enkele getuigenissen. We gaan na wat de taken van een vakbondsafgevaardigde zijn en hoe ze deze kunnen invullen. Wat mag en kan en wat niet? Hoe organiseren we een sociale tegenmacht?

Sprekers:
Karel Meganck: Nationaal coördinator BBTK (ABVV) bij AG Insurance. Voorzitter Europese Ondernemingsraad Ageas. Voorzitter Beroepscomité Verzekeringen BBTK Brussel-Halle-Vilvoorde (BHV) en lid van het Uitvoerend Bureau BBTK (BHV).

Lut Cromphout: Ecologiste en feministe, ’ maar toch ‘in eerste instantie syndicaliste’. Ze is voorzitter van ACV Puls en werkzaam als verpleegkundige in het Algemeen Ziekenhuis Jan Portaels in Vilvoorde.

Moderator:
Marijke Persoone: Voormalig adjunct-algemeen secretaris van de LBC-NVK, de grootste centrale van het ACV. Dertig jaar was Marijke actief in deze vakbond, eerst bij de vormingsdienst, daarna als secretaris in Brussel. Het laatste deel van haar loopbaan was ze als adjunct-algemeen secretaris verantwoordelijk voor de beroepswerking. Marijke is onder andere actief bij de burgerbeweging Hart boven Hard.

Fysiek of digitaal? 
Fysiek aanwezig zijn heeft altijd een meerwaarde. Uiteraard volgen we de geldende coronamaatregelen. Kan u niet aanwezig zijn? Geen probleem. Dankzij Stream Media kan u alle luiken volgen via livestreaming. U kan uw vragen en opmerkingen dan ook via de chatfunctie doorgeven.

Deelname is gratis.
Inschrijven: 100 jaar wet syndicale vrijheid .

Ter info: in ons ledenblad Aktief zal een stukje verschijnen uit de pen van Marc Leemans (nationale voorzitter ACV) en Miranda Ulens (voorzitter en algemeen secretaris ABVV).

Wenst u een exemplaar te ontvangen? Stuur een e-mail naar andre@masereelfonds.be.
Leden krijgen, naast vele andere voordelen, vier maal per jaar ons ledenblad Aktief in de bus.
Lid worden: Lidmaatschap – Masereelfonds. 

Organisatie: Masereelfonds afdelingen: Antwerpen, Associatie Universiteit Antwerpen, Aktief Edegem, Hemiksem en Sint-Niklaas.

Marxistische Universiteit, ACV Oost-Vlaanderen, Acv Antwerpen, Algemene Centrale Antwerpen-Waasland, Stream Media,  NBKS – Nieuwe Brabantse Kunst Stichting en vele andere sympathisanten.