09 okt 2019 20:00 € 5 | € 5

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

GETIPT
(niet georganiseerd door het MF, wel zeer sterk aanbevolen)

Bestel je tickets via Vooruit

KIJK VOOR ALTIJD ANDERS NAAR HET NIEUWS, DE POLITIEK EN DE WERELD OM JE HEEN

Rutger Bregman

Dit is een avond over een radicaal idee. Een idee waar machthebbers al eeuwen bang voor zijn. Waar religies en ideologieën zich tegen hebben gekeerd, waar media maar weinig over berichten en waarvan de geschiedenis één lange ontkenning lijkt. Dat idee is: de meeste mensen deugen.

Dit toont auteur en historicus Rutger Bregman aan in zijn nieuwe, gelijknamige boek. Met overdonderend bewijs en de meest verrassende verhalen uit de geschiedenis, psychologie, biologie en economie, laat Bregman zien dat mensen niet geneigd zijn tot het slechte, maar juist tot het goede. Na deze avond weet je dat de wereld radicaal kan veranderen en kijk je voor altijd anders naar het nieuws, de politiek en de wereld om je heen.

Rutger Bregmans bestseller ‘Gratis geld voor iedereen’ verscheen in 32 landen. In zijn debuut ‘De geschiedenis van de vooruitgang’ stelde hij nog dat de echte crisis van deze tijd niet is dat het slecht gaat, maar dat we niet weten hoe we het nog beter kunnen maken. In september 2019 publiceert hij zijn nieuwe boek ‘De meeste mensen deugen’ bij De Correspondent. Bregman haalde begin dit jaar de wereldpers met een opgemerkte passage op het Wereld Economisch Forum in Davos.

“Ideologisch is Bregman moeilijk te duiden, maar een fatalist is hij in elk geval niet, de toekomst vraagt volgens hem om door ons te worden vormgegeven.” – De Volkskrant

https://www.youtube.com/watch?v=7IPT1lf2Nzk