15 mrt 2018 19:30

De bijbel. Een vrij zinnige lezing

Ludo Abicht stelt bij Averechts zijn boek voor. De bijbel is meer dan een handleiding voor het christendom. In deze verzameling geschriften wortelt onze westerse cultuur. Vele klassiekers uit de wereldliteratuur staan vol verwijzingen naar het Oude en Nieuwe Testament en onze taal is doorspekt met uitdrukkingen uit de Bijbel.Wie de bijbel niet kent begrijpt de grote mijlpalen en verhalen van de westerse geschiedenis, filosofie en cultuur niet. Zowel voor gelovigen als niet-gelovigen biedt het boek van Abicht een grondige kennismaking met dit iconische schrift.

Ludo Abicht herlas de bijbel, niet dogmatisch maar kritisch en met veel empathie. Zijn vrij zinnige lezing helpt ons de mystieke teksten beter te begrijpen en spoort ons aan om die bijbel af en toe opnieuw ter hand te nemen.

Ludo Abicht studeerde Klassieke talen, Germaanse Letteren en Filosofie. Hij doceerde literatuur en filosofie in de VS, Canada, Gent en Antwerpen. Hij publiceerde tientallen boeken en artikels over de Joodse cultuur, het Midden-Oosten, filosofie, integratie en nationalisme. Ludo Abicht was van 1995 tot 2002 voorzitter van het Masereelfonds.

Inkom is gratis – vrijwillige bijdrage is welkom.

Organisatie: Masereelfonds Halle.