19 jan 2024 - 20:00

CruX – Beklijvende Theatermonoloog met Kwinten Van Heden

CruX: Een Diepgaande Analyse van Conflict en Verzoening

Een Schokgolf door Vlaanderen: De Zaak Vangheluwe

In Vlaanderen veroorzaakte de beschuldiging van seksueel misbruik door Roger Vangheluwe, ex-bisschop van Brugge, een grote schok. Deze zaak werd nog complexer toen de toenmalige aartsbisschop Danneels probeerde de situatie te sussen. Desondanks was de schade onherstelbaar, en de kerk koos voor stilzwijgen.

De Uitbarsting van Woede en Literaire Expressie: Het slachtoffer, overweldigd door woede, koos ervoor zijn ervaringen te uiten door middel van een roman. Dit literaire werk werd een krachtig medium voor het delen van zijn diepe emotionele pijn en frustratie.

Na “Godvergeten” – Een Openbare Zoektocht naar Waarheid: De documentaire ‘Godvergeten’ op VRT Canvas, die de tumult van deze zaak onderzoekt, heeft ertoe geleid dat de betrokkenen niet langer zwijgen. Samen met het publiek begint een zoektocht naar de ‘waarheid’, voor zover deze bestaat.

CruX: Meer dan een Feitenrelaas: CruX overstijgt het zijn van een simpele chronologie van gebeurtenissen. Het is een herkenbaar verhaal dat diep ingaat op de thema’s van daderschap en slachtofferschap. Deze affaire, met zijn langdurige gevolgen, wordt grondig en tot in detail ontleed.

Een organisatie van Masereelfonds Druivenstreek en lokaal bestuur Huldenberg.

Concept, tekst en spel: Kwinten Van Heden (Thuis, Het Gevolg/Het Paleis, Martha!tentatief)

Coaching: Kris Cuppens (in samenwerking met Luca Drama)