06 okt 2019 15:00 - 10 nov 2019

Contact Zones

Contact Zones brengt werk samen van Audrey Cottin en Stijn Van Dorpe. Beiden ontwikkelen hybride
kunstpraktijken die worden gekenmerkt door een sterk relationeel karakter.

Een belangrijk werk in de tentoonstelling is ‘The Quilt, A Sewers Office’. Het betreft de productie van een monumentaal genaaid textielwerk dat gebaseerd is op een door Stijn Van Dorpe georganiseerde bijeenkomst van  progressieve politieke, anarchistische en activistische groeperingen in Gent. Het Masereelfonds tekende present!  Tijdens die bijéénkomsten vond een collectief gesprek plaats over prangende maatschappelijke vraagstukken betreffende onze hedendaagse democratische ruimte. Dit gesprek zal ook te horen en te zien zijn op een bijhorende video. De quilt bestaat enerzijds uit de genaaide logo’s van deze groeperingen en anderzijds elk uit een genaaid schema op witte vlakken stof van het respectievelijk gevoerde gesprek. De installatie is een collectief werk, niet alleen omdat het enkel tot stand konden komen via medewerking van deze groeperingen, maar ook omdat het vervaardigd werd in samenwerking met verschillende textielkunstenaars. Zo veranderde deze zomer, tijdens een werkperiode van twee weken, de ruimte van Tatjana Pieters in een naaiatelier/fabriek.

Met medewerking van: Elena Vloerberghen, Elise Vanden Broecke, Veerle Herremans, Renée Stikkeling (textielkunstenaars)

en redfox, comac gent, masereelfonds, blokbuster, lsp, rosa, labo, hand in hand, queerilla, gele hesjes gent, piss-off, rebellion extinction, jong groen gent

Beeld: building on art community – op basis van gesprekken met diverse activistische organisaties, waaronder het Masereelfonds, maakten AUDREY COTTIN en STIJN VAN DORPE een kunstwerk.