16 nov 2019 09:00

Conferentie: Klimaat, een sociale kwestie

vzw Climaxi organiseert samen met heel wat belangrijke partners een werkdag rond een sociale strategie voor de klimaatbeweging. Wij vertrekken van het idee dat de klimaatkwestie of de teloorgang van onze planeet meer mensen zou moeten beroeren dan nu het geval is. Dat ligt niet alleen aan het publiek, maar ook aan de klimaatbeweging zelf.
 
Hoe komt het dat niet meer mensen zich betrokken voelen bij deze kwestie en wat moeten we doen om dit te veranderen? Is het klimaatprobleem op te lossen binnen deze absolute vrije markt en hoe krijgen we deze zaak geregeld op een sociaal rechtvaardige manier? Wie moet het gelag betalen?
 
Programma:
 
9 uur: Koffie
10 uur: “De staat van het klimaat” door Philippe Huybrechts (glacioloog, klimatoloog VUB+IPCC)
11 uur: “Klimaatactie in een vrije markt-economie door Sacha Dierckx (Minerva)
12 uur: broodjes
13 uur: werkgroepen
 
– Vakbonden en klimaatbeweging, vijanden of bondgenoten door ABVV, ACV en Workers for The Climate met o.m. David Weinberger, Katrien Van Kerckhove, Wies Descheemaecker en Wim Vereecken.
 
– Boeren en de klimaatbeweging door Boerenforum, FIAN en Wervelmet o.m. Thijs Boelens, Jeroen Watté en Hanne Flachet.
 
– Een sociale ommekeer in onze energie door Greenpeace, Fairfin met o.m. Tobias Pans en Frank Vanaerschot.
 
– Hoe werken we aan een sociaal klimaatcollectief door Masereelfonds en Sign For Our Future met Frederik Van Driessche en Ann-Sophie Hoste.
 
15u30: pauze en plenum met de resultaten uit de werkgroepen.
 
17 uur: afsluitende receptie
Deze dag gaat door in het Geuzenhuis te Gent, van 9 tot 17 uur. Inschrijven: info@climaxi.be
 
Organisatoren: ABVV, ACV, Attac, Boerenforum, Catapa, Climaxi, Greenpeace, Fairfin, FIAN, Linx+, Louis Paul Boon Kring, Masereelfonds, Sign for Our Future, ’t Uilekot, Victoria Deluxe, Vrede vzw, Wervel.