11 jun 2020 20:00 - 11 jun 2020

Colora live – Toukadime (Fr) – MariJah (Be)

Colora Festival in tijden van corona

Onze gratis caféconcerten en andere activiteiten liggen dan wel stil,
we kunnen alsnog zorgen voor een hartverwarmend online programma, Colora live.

Vanaf donderdag 21 mei zullen we elke donderdag live online optredens organiseren.
Colora live brengt jullie een zeer divers programma, uitgewerkt in samenspraak met onze partners.

Aan de hand van deze performances blijven we in deze moeilijke tijden lokale en bovenlokale artiesten steunen.

Colora live 4
_____________

20u-21u:
Toukadime (Fr)

Darna: Exclusieve DJ-Set Toukadime (FR)

Toukadime is een project van DJ-duo Krimau & Bachir.
Sinds 2011 brengen zij hun vintage collectie vinylplaten, afkomstig uit de Maghreb, tot leven via het internet, feestjes & festivals en radio-uitzendingen.

Zij hebben van het deejayen een kunst gemaakt, door het mixen van verschillende soorten muziek, met een duidelijke voorkeur voor de Afro-Amerikaanse (Funk, Soul, Hiphop…) en Afrikaanse muziekcultuur. Dankzij hun liefde voor vinyl en muziek uit de Maghreb, is hun samenwerking een logische, volgende stap.

Hun doel is duidelijk: het erfgoed eren, (her)ontdekken van het repertoire én de nieuwsgierige luisteraars en liefhebbers van het genre plezieren!

Speciaal voor Colora Festival stelden ze deze unieke mix samen met als titel “Aatini al nay”, wat arabisch is voor “geef mij de Nay” (de Nay is een rietfluit die in de Maghreb en het hele Midden-Oosten wordt bespeeld).

Dit instrument staat dan ook centraal in de mix, of het nu een centrale plaats inneemt of slechts voor een meeslepende achtergrondmelodie zorgt. Het blaasinstrument wil in deze bizarre en claustrofobische tijden symbool staan voor nieuwe zuurstof, een hap verse lucht om even te ontsnappen aan de beklemmende lockdown en je te laten meevoeren met een luchtstroom van Marokko tot Beiroet.

In de mix is speciale aandacht besteed aan de platenhoezen, heuse kunstwerkjes en fysieke overblijfselen van een gouden tijdperk in de arabische muziek.
_______________

21u-22u:
MariJah backed by Rubi Roots

Marie Bogaert, beter bekend als O bain Marie en achtergrondzangeres bij de Gents-Ghanese reggaeband Seekaman, is de laatste jaren ook uitgegegroeid tot één van de vooraanstaande zangeressen in Belgische roots en dub scene, dankzij succesvolle samenwerkingen met bevriende producers als Soul Wire, Unlisted Fanatic en Jahmbassador, met we ze onder meer te horen was op Irie Vibes 2019. ‘Ego’, haar eerste vynil release op het Jah Embassy label oogstte heel wat lof, en ook live staat ze garant voor good vibrations. “Met conscious lyrics bovendien, potentiële klassiekers van de Belgische en internationale dub.” (Jah Shakesprear, Reggae.be)

Voelt u de bassen al trillen? Op Colora Live brengt ze een dub session met eigen songs vanuit haar kot, geruggesteund door haar man en trouwe toeverlaat Rubi Roots.

—————————

Live te bekijken via Facebook.

Achteraf eveneens beschikbaar op YouTube.

_______________

Colora live, net zoals Colora Festival, een organisatie van het Masereelfonds en Oxfam-Wereldwinkels regio Leuven. Met dank aan onze partners Cirkus in Beweging, Internationaal Comité vzw, Darna (Vlaams Marokkaans Culturenhuis), Café Libertad, Café Blauwe Kater, Café De Reynaert & Urban Woorden.

In samenwerking en met de steun van Stad Leuven.