16 dec 2017 19:00

Refugees for refugees

Het is een schrijnend tafereel: de stroom aan vluchtelingen die in Europa aankomt. Muziekpublique brengt tien virtuoze muzikanten samen. Ze zijn gevlucht uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet en kwamen uiteindelijk in België terecht. Ze brachten een rijke muzikale bagage, en in het beste geval hun instrumenten, met zich mee.

Hun liederen vertellen het verhaal van hun landen en de weg die ze aflegden. Het innovatieve album Amerli staat symbool voor de interculturele ontmoetingen in een diverse samenleving en ging niet onopgemerkt voorbij: De Standaard bekroonde de opname met vier sterren en hij stond bij zijn release prompt op nummer acht in de Transglobal World Music Charts.

Line-up: Asad Qizilbash (Pakistan, sarod), Dolma Renqingi (Tibet, zang), Kelsang Hula (Tibet, dramyen en zang), Khaled Alhafez (Syrië, zang en percussie), Mohammad Aman Yusufi (Afghanistan, dambura en zang), Simon Leleux (België, percussie), Souhad Najem (Irak, qanun), Tammam Al Ramadan (Syrië, ney), Tareq Alsayed Yahya (Syrië, oud) en Tristan Driessens (België, oud)

  i.s.m. Colora Festival, 30CC, vzw Wereldfeest Leuven, afdeling diversiteit en gelijke kansen stad Leuven, de Bib Leuven e.a.