23 apr 2024 19:30

Boekvoorstelling ‘Wiens Belang?’


Marijke Persoone neemt ons in haar boek mee op een zoektocht naar wie er precies zal winnen en verliezen wanneer extreem rechtse politici het voor het zeggen zouden krijgen.
Marijke is als ex-vakbondssecretaris en trekker van ‘Het Groot Verzet’ goed geplaatst om naar het binnenland, maar ook naar het buitenland te kijken omwille haar internationale vakbondscontacten.
Ze bekijkt hoe het ondertussen in Italië en Hongarije er aan toe gaat en legt de vergelijking naar België en Vlaanderen. Ze fileert de kleine stappen die gezet worden in deze opmars van het extreem rechts gedachtengoed en probeert ons handvaten aan te reiken om met mensen hierover in gesprek te gaan.

De avond zal, net zoals in het boek, ingeleid worden door Fikry El Azzouzi die speciaal voor dit moment een nieuwe tekst zal neerpennen. Nadien gaat Marijke in gesprek met vakbondsmensen en activisten uit de feministische en de klimaatbeweging. Fatih De Vos zal ons muzikaal ondersteunen met zijn gekende scherpe teksten.
Saida Isbai (Hart boven Hard) begeleidt ons door de avond.

Kortom: dit word een interessante avond voor iedereen die actief wil meewerken helpen aan een inclusieve maatschappij!

Gratis inkom, maar je dient wel te reserveren via deze link

Dit is een evenement van Masereelfonds Gent, Masereelfonds, Hart Boven Hard Gent, ABVV Oost-Vlaanderen, ACV Oost-Vlaanderen, EPO Uitgeverij en Het Groot Verzet