15 sep 2019 14:30 € 16 | € 16

Bloedtest

Genetische en artistieke manipulaties

Hoe zal onze samenleving er in de toekomst uitzien? Wordt die steeds gezonder, perfecter, zelfs zonder schoonheidsfoutjes? Door de medische vooruitgang lijkt dit niet langer een utopie. Steeds meer ziektes worden behandelbaar, genen kunnen worden aangepast, alles lijkt controleerbaar. Hoe onze samenleving er in de toekomst kan uitzien, weten we dus al. De vraag is: in wat voor een samenleving willen wij leven?

Wit.h en Museum Dr. Guislain brengen beeldende kunstenaars en performers samen die zich de vraag stellen of we wel alles willen weten wat de wetenschap ons kan vertellen, want meer vrijheid betekent ook meer verantwoordelijkheid. En hoe vrij zijn we eigenlijk wanneer we keuzes moeten maken?

Bloedtest is niet alleen een tentoonstelling, maar ook een Walking Opera, een totaalkunstwerk waarin muziek, beeldende kunst en theater samenkomen. Het is een wandeling langs brieven, grafmonumenten en door een akoestisch labyrint, vol ontmoetingen met halve personages, uitgestorven dieren en een wel heel bijzondere reus.