26 dec 2021 14:00

#Blackoutforculture

Op het overlegcomité van 22 december werd beslist om de gehele cultuur- en evenementensector aan banden te leggen. Na bijna twee jaar van inspanningen, goede wil en flexibiliteit krijgen we wederom het deksel op onze neus. Wat voor ons een eindejaarsperiode moest worden met licht aan het einde van de tunnel, wordt nu een zwart gat waar we het einde niet van zien.

OPROEP: ⚫️ Op zondag 26/12 vanaf 14u betoogt de cultuur- en eventsector op het Muntplein ⚫️

Daarom dit duidelijke signaal: met de volledige cultuursector gaan we op zwart. We roepen ieder cultuurhuis, instelling, organisatie, artiest of sympathisant op om te tonen dat we in rouw zijn. Dat doen we met een zwarte vlag voor de deur, een zwarte doek uit het raam of een zwarte profielfoto op Facebook. De actie #blackoutforculture is de eerste en een van de vele geplande reacties op de sluiting van onze sector die we niet zomaar over ons heen laten gaan. We laten van ons horen!

Breng affiches mee van alle theatervoorstellingen, concerten en filmvertoningen die sinds de crisis moesten worden afgelast, uitgesteld… Schrijf op de affiche hoeveel mensen eraan meewerkten, hoeveel verlies er gemaakt werd, hoeveel publiek er gemist werd en hoeveel steun er kwam vanuit de overheid.

Verstevig je affiche zodat ze kan achtergelaten worden op het plein in Brussel.

(Er wordt een stuckloper en behangerslijm voorzien om affiches op de loper te plakken)

Spread the word!