28 apr 2019 07:30 € 30 | € 30

Bezoek La Boucle Noire, Charlerloi met Guidong

De Boucle Noire is een wandellus in het Pays Noir rond Charleroi, een term die verwijst naar de vroegere steenkoolontginning en staalindustrie in de streek. Het traject werd uitgetekend door twee vroegere rockmuzikanten en loopt langs (post-)industriële sites, maar brengt ons evengoed langs verrassend groene plekken rond de stad.

Letterlijk hoogtepunt is de “Chaîne des Terrils”, een aaneenschakeling van een tiental terrils in alle vormen en kleuren. Je wandelt over een adembenemend landschap van top naar top, met steeds zicht op de indrukwekkende site van de Providence beneden langs het kanaal.

Op 28 april wordt er echter niet alleen gewandeld. De volledige lus is immers 20 km. Voor sommigen is dat geen probleem, voor anderen is dat dan weer net van het goede teveel. Guidong denkt aan iedereen en biedt dus de mogelijkheid zowat halfweg te stoppen, aan de voormalige mijnsite van de Martinet. We leggen immers een bus in die je in de namiddag rechtstreeks vandaar naar het eindpunt in Charleroi brengt.

Wie daar stopt, zal zich trouwens niet vervelen. Het hele parcours wordt op 28 april opgeluisterd door een “eclectisch kunstenprogramma”: bereid u voor op visuele en geluidsinterventies, maar evengoed op dansvoorstellingen onderweg.

Wandelaar, kunstliefhebber, fan van industrieel erfgoed, natuurliefhebber, … dit is echt iets voor jullie! Beleef deze unieke uitstap in een fijn gezelschap en reserveer alvast je plekje op de bus.

Praktisch

Guidong legt voor deze uitstap een bus in. Vertrek in Gent-Dampoort om 07u30. Tussenstop in Erpe-Mere (carpoolparking-oprit E40 richting Brussel) om 08u00. Om 18u00 vertrekken we opnieuw uit Charleroi.

Kostprijs: 30 € per persoon.

Snel inschrijven op = op: ann-sophie@masereelfonds.be