21 aug 2022 09:45

Be Mine in Beringen, best bewaarde mijnsite

Be mine is de grootste en best bewaarde mijnsite van Vlaanderen en uniek in Europa. 32 ha mijnterrein is herbenoemd als toeristisch recreatief project, met een duikcentrum, tropische vissen, klimcentrum en de terril is nu omgetoverd tot een avonturenberg. Met zijn twee schachtbokken, watertorens, badzalen, kolenwasserijen en losvloeren is de steenkoolmijn van Beringen de meest complete mijnsite van Limburg. Uniek is de kolenwasserij. Patrick Viaene publiceerde vorig jaar een boek over de kolenwasserijen. Hij is onze gids.

Todi-Brasserie: uitstekende catering plek, onderaan een ronde betonnen structuur (vroegere indikker van kolenstof, nu een centrum voor duikers), ook met terras, mooie locatie op het mijnterrein zelf. Ze hebben croque, koninginnenhapje, pasta-gerechten, stoofvlees, aan redelijke prijzen

© Rudi De Rechter

De fietsclub van Masereelfonds Brussel die op de pedalen trapt met een doel. Op regelmatige regelmaat verkennen ze ’s zondags een streek in Vlaanderen, Brussel en/of Wallonië. De tochten worden telkens voorbereid door leden van de Wilde Pedal.