17 mei 2024 19:00 € 10 | € 10

Benefietavond voor Gaza

BENEFIETAVOND VOOR GAZA – FUNDRAISING EVENING FOR GAZA

English below!

Een culturele avond waarmee verschillende projecten in Gaza worden ondersteund en de Palestijnse situatie wordt toegelicht. Met deze avond willen we fondsen werven, enerzijds voor de medische werking van de AWDA ziekenhuizen en partners in Gaza. Anderzijds steunen we een familie om hen te helpen Gaza te ontvluchten en in veiligheid te geraken.

De avond dient als een platform voor verschillende campagnes en oproepen tot steun voor Gaza. Verwacht je aan een culturele avond met muziek, poëzie en kunst, in het teken van de Palestijnse cultuur en een eerbetoon aan de moed van de Palestijnen.

LINE UP
19u00 Deuren open.
19u30 Boekvoorstelling: Ludo de Brabander praat over zijn nieuwste boek “Gaza, een koloniale geschiedenis”.
20u00 Yaser Alkhairi getuigt over zijn familie en de situatie in Gaza en Dr. Jan Cools licht de medische situatie en werking van de AWDA ziekenhuizen in Gaza toe.
20u30 Pauze, tijd voor het bezichtigen van de tentoonstelling.
21u00 Start van het tweede gedeelte van de avond met muziekoptredens, poëzie en dans; met Johannes Genard (School is Cool), Noé Beauvois, Marie Meeusen, Raj’een Dabkeh Group.

Doorlopende fototentoonstelling van persfotograaf Sanad Abu Latifa.
Kunsttentoonstelling en verkoop van werken van o.a. Sander Belmans, Hamada Elkept en Ismail Matar.

Een organisatie van MOzaîek vzw,
Met de steun van Vrede vzw, het Masereelfonds, Intal Globalize Solidarity, Antwerp for Palestine, Mondiale Raad Mortsel, 11.11.11 Mortsel, Intal, …