09 mei 2022 19:30

Anna en haar Veldverslagen met Lisaboa

In de reeks ‘Anna en haar Veldverslagen’ ontvangt Anna Luyten kunstenaars die net als zij gefascineerd zijn door landschappen en met verwondering door de wereld wandelen. In een eerste gesprek brengt Lisaboa Houbrecht Pieter Bruegel mee.

Schrijver en regisseur Lisaboa Houbrechts verovert in snel tempo de internationale podia met haar vernieuwende theaterwerken en operaregies. Ze is een graag geziene gast in de School van Gaasbeek. Al in 2014, nog voor ze in 2016 afstudeerde als master drama aan het KASK, was ze te gast op het September Festival. Ze is blijven komen.

De voorbije maanden schreef ze in de school van Gaasbeek aan drie nieuwe werken die vanaf volgend jaar in België, Frankrijk en Polen te zien zullen zijn. Wie haar prachtige toneelstuk ‘Bruegel’ waarin ze Dulle Griet alle eer aan doet, nog wil zien kan dat op 17 mei 2022 in Toneelhuis in Antwerpen, of later in Parijs.

Lisaboa Houbrechts smeedt in haar theaterwerk zang, live muziek, dans, beeldende kunst en poëzie samen tot een zinnelijk geheel.

Tijdens “Anna en haar veldverslagen”, gaan Anna Luyten en Lisaboa Houbrechts in gesprek over Bruegel, Gaasbeek, en hoe mensen die niet gehoord worden een stem te geven. Lisaboa Houbrechts zal een inkijk bieden in haar toekomstige werk ‘Vake poes, of Hoe God verdween’ en ‘Medea’ en fragmenten uit haar stukken voorlezen.