20 aug 2023 10:00 - 18:00

Ambachtelijk weekend

Thema: beestenboel

Onder het thema ‘beestenboel’ zetten ambachtslui en creatievelingen dit jaar opnieuw hun deuren open. Honderden kunstenaars en hobbyisten tonen in de verschillende Wase gemeenten en in de Zeeuws-Vlaamse dorpen tussen Terneuzen en Hulst hun talenten. Ze doen dat vanuit hun eigen atelier of verenigen zich op één van de tientallen verzamelpunten. Je leert ambachten van dichtbij kennen, je kan zelf deelnemen aan workshops, of je proeft één of meerdere streekproducten.

Natuurlijk kan je ook gewoon een babbel komen maken met één van de vele exposanten. Kom jij ook genieten van de Wase gezelligheid, en doe je dat liever te voet of per fiets? Diverse gemeenten stippelen hun eigen fiets- en wandelroutes uit langs de plaatselijke deelnemers. Je kan deze downloaden op de website. Ben je klaar om alle pareltjes te ontdekken?

In het Masereelhuis

Tiffany lampen en glasfusing. 
Bij glasfusing worden stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd door ze gedeeltelijk te versmelten. Deze techniek biedt zo ook de mogelijkheid om de verschillende kleuren van glasdelen met elkaar te laten vervloeien of te vermengen.

Diamond painting op canvas.
Een diamond painter maakt een “schilderij” met gekleurde glazen steentjes die op een canvas bevestigd worden met behulp van was. Dit wordt ook wel eens borduren met steentjes genoemd en kan tot verbluffende en kleurrijke resultaten leiden.

Mixed media.
Mixed media is een schilderkunstige techniek die ernaar streeft om verschillende materialen en technieken door elkaar heen te gebruiken. Bijvoorbeeld: een schilderij dat bestaat uit kant, stof, papier, karton, verf, inkt, wol e.d. Het is dus letterlijk een mix van allerlei materialen en media waarbij je jouw creativiteit de vrije loop kunt laten.