05 dec 2019 19:00 € 8 | € 6

Audry Hepburn en Anne Frank

In het kader van de lezingenreeks Actueler Dan Vandaag, worden ook dit jaar weer bekende figuren ‘afgestoft’. Op 5 december nodigen we Jolien Janzing uit om Brusselaar van geboorte, Audrey Hepburn, op een vernieuwende manier in de kijker te stellen.

Lente, 1929 Er worden twee meisjes geboren die later wereldfaam zullen verwerven: Audrey Hepburn en Anne Frank. Hun levens vertonen opvallend veel overeenkomsten. Zo zijn ze beiden op jonge leeftijd gedwongen hun geboorteland te verlaten. Audrey is een telg van de Europese elite. Zij wordt naar een Engelse kostschool gestuurd terwijl haar ouders in München, Brussel en Londen flirten met de rest van de jetset – en met het fascisme. Ook de familie Frank vertrekt van huis. Noodgedwongen, als onderdeel van de enorme stroom joodse vluchtelingen. Audrey viert haar elfde
verjaardag nog in het vrije Nederland waar haar moeder opgroeide. Maar als Anne elf wordt, marcheren de Duitsers er al door de straten. Ze zitten in de val.

Audrey Hepburn zou dit jaar 90 zijn geworden. Haar onuitwisbare invloed op de filmindustrie kennen we allemaal. Gebaseerd op
waargebeurde feiten en uitgebreid onderzoek vertelt Jolien echter een ander verhaal: het verhaal van de jeugd van Audrey Hepburn en Anne Frank, twee van de grootste iconen uit de 20ste eeuw.