29 aug 2019 18:00 - 21:00 € 6 | € 8

4de Zomerwandeling Geest Van Waas ” Haasdonk”

Haasdonk

In de voorbije jaren hebben we bijna alle gemeentes en gehuchten in de reeks “Geest van Waas” bezocht. Maar wanneer het over Haasdonk ging liepen we er slechts langs de marges omheen. Waren we onthutst over wat we lazen ? Vandaag bijten we de appel door. Voorzie U van goede wandelschoenen, want drassig gebied gaan we niet vermijden. Tijdens onze tocht hebben we het niet alleen over het verleden dat gestold in gebouwd en landschappelijk erfgoed overal aanwezig is . Maar spreken we ook over personen, bewegingen en wijzigingen in maatschappelijke machtsververhoudingen doorheen de tijd. We besteden ruimschoots aandacht aan de christelijke talibanbeweging bijgenaamd de boerenkrijg . Maar we hebben ook oog voor het heden.. De vooruitziende en gedreven Brusselse Politicus Pascal Smet , bijgenaamd het Duracellkonijn, een uitgesproken aanbidder van stad en stedelijkheid komt immers uit Haasdonk. Als tegenpool voor deze emigrant, zou je de immigrant Fernand Huts kunnen nemen.
Deze man bekend van de katoennatie en zijn krasse uitspraken, nestelt zich steeds meer in, in het groot-Beverense landschap . Zo verwierf hij enkele jaren geleden de site van het fort van Haasdonk.

We verzamelen ons om 18u00 in het Masereelhuis – Vertrekpunt Haasdonk 19:00 Sint -Jacobus De Meerdere Kerk aan de Keizerstraat.
Opgelet – plaatsen zijn beperkt. Wie ingeschreven is krijgt voorrang.
Bij Regen Voorzie u van schoenen die vuil en nat mogen worden.

inschrijven via – masereelhuis@gmail.com – Tel : 03/296.06.58 – mobiel 0489/768641
Of via de Doodle: https://doodle.com/poll/qcrc322cu4by55e8

Organisatie: Masereelfonds Sint-Niklaas.