01 mei 2022 09:30

Feestelijke 45ste 1 mei viering

Het is eindelijk zover. We kunnen 1 mei weer vieren zoals van ouds.
We hebben weer een zeer mooi aanbod zodat iedereen 1 mei op een leuke en lekkere manier kan vieren.

Om 9u30 komen we samen op het Regentieplein. Daar luisteren we naar PVDA gemeenteraadslid en B.B.T.K. afgevaardigde Chris Wauman.

Na de toespraak vertrekken we, met onze muziek box achter het spandoek van het Masereelhuis, naar het Volkshuis waar de 1 Mei stoet om 10u00 (naar het kasteel Walburg) vertrekt.

Na de toespraken van Conner Rousseau namens Vooruit, Paul Callewaert namens de mutualiteit en Miranda Ulens namens de vakbond, aan kasteel Walburg, vertrekken we richting Masereelhuis voor onze feestelijke 45ste 1 Mei viering.

Vanaf 12.30 uur kan je in het Masereelhuis terecht voor een heerlijke spaghetti met een glaasje cava.
Dit aan een democratische prijs van €7.

Inschrijven voor de spaghetti is niet verplicht.
Wil je zeker zijn? Schrijf je dan toch even in: 1mei – (tickly.be) .

Tijdens de maaltijd projecteren wij een top 50 van internationale dansbare protest- en strijdliederen in verschillende talen en stijlen op groot scherm.

Na de maaltijd verspreiden we onze alom bekende liedbundel aan de aanwezigen en kiest het publiek zelf hoelang en welke liederen zij willen zingen.

Na deze korte of minder korte samenzang sessie start ons bekende vrije podium. De micro’s staan dan ter beschikking van muzikanten o.a. Bavo Tas,…., van dichters o.a. Jean Pierre Lenssens, van strijdbare 1 Mei Boodschappers,  van anekdote vertellers over 45 jaren Masereelhuis, enz.

Tenslotte duiken we 26 jaren terug in de tijd in het kader van 45 jaren Masereelhuis met een gefilmd jaaroverzicht van 11 activiteiten van de afdeling in 1996 gemaakt door Marc Bats. en liggen de 5 plakboeken met alle activiteiten van 1987 tot 2006 van Cyriel Vergauwen ter inzage in het Masereelhuis.

Onder het motto “Ouderen voor klimaat- en sociale rechtvaardigheid gaan we op zoek naar jongeren om de fakkel over te nemen.

Klik hier om het algemeen programma te zien en ons te laten weten dat je meefeest

Met deze 45ste 1 Meifeest hopen we dat we een eerste stap naar verjonging kunnen inzetten!