Van Eyck. Een optische revolutie

In 2020 huldigt Gent zijn grote Vlaamse Meester. De stad laat met het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’ zien dat Van Eyck na zes eeuwen nog steeds zijn stempel op de stad drukt.

Tussen 1 februari en 30 april 2020 vindt de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit plaats in het Museum voor Schone Kunsten te Gent. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard. En zeker de helft daarvan zal er te zien zijn.

Het Masereelfonds maakte alvast een selectie waarop jullie kunnen intekenen:

  • Op zondag 15 maart om 14u brengen we een begeleid bezoek aan Kleureyck in het Designmuseum (Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent).
  • Op zondag 29 maart om 14u hebben we een wandeling over Jan Van Eyck en de vrouwen
  • Lezing Een Marxistische kijk op Jan Van Eyck en zijn tijd door Prof. Jan Dumolyn,  op zaterdag 25 april om 10u in het Geuzenhuis (Kantienberg, 9000 Gent), gevolgd door een bezoek aan MSK expo ‘Van Eyck. Een optische revolutie’. We plannen geen groepsbezoek, maar raden aan om op eigen houtje een ticket te reserveren. Snel zijn is de boodschap want de tickets vliegen de deur uit.

Praktisch

Tickets moeten zeer snel aangekocht worden, dit kan nu in voorverkoop aan 25 euro i.p.v. aan 28 euro (audioguide is inbegrepen). Er zijn reductietarieven voor mensen die in het bezit zijn van een museumpas of UiTPAS, Gentenaars en jongeren.

Wie interesse heeft in de begeleide rondleiding in het Designmuseum, de wandeling of de lezing kan contact opnemen met Kelly, via kelly@masereelfonds.be of 09/225 38 53.