Colora Festival

Wereldmuzikale kennismaking met andere culturen

Colora Festival is in 2020-2021 aan haar 30ste editie toe en heeft doorheen de jaren al vele vormen aangenomen en heel wat ervaring opgebouwd. Wereldmuziek staat centraal op het Leuvense zomerfestival en de talloze gratis caféconcerten doorheen het jaar, omdat muziek uit alle hoeken van de wereld mensen kan verbinden en ons even uit de dagelijkse sleur kan laten ontsnappen. We kiezen samen voor een superdivers festival, met eerlijke en/of lokale producten en niet-alledaagse muzikanten, en waar ontmoeting belangrijk is. Colora Festival is een wereldmuzikale kennismaking met andere culturen. We promoten kwalitatief hoogstaande muziek met aandacht voor jong opkomend talent.

Klein maar fijn, gezellig en sfeervol, voor jong en oud

Dankzij het diverse aanbod trekt Colora Festival een breed publiek aan. Geschikt voor jong en oud, muziekliefhebbers en recreatieve bezoekers, dansers en meerwaardezoekers, waar je ook vandaan komt… Sinds 2010 vind je Colora Festival in zalen en cafés, en sinds 2011 ook in school De Zevensprong met een outdoor festivalweekend in augustus. In 2018 verhuisde het festivalweekend naar een openbare en groene locatie, het Paul Van Ostaijenpark te Heverlee. De toegang werd gratis. Deze succesformule wierp zijn vruchten al af met een verdrievoudiging van het bezoekersaantal.

In 2020 wordt met het festivalweekend op 14, 15 en 16 augustus het startschot gegeven van het dertigjarig bestaan van Colora Festival!

Meer info