Oxfam Peacewalker

Wanneer?
Zaterdag 27 avril 2019. De start is voorzien om 8u ’s ochtends aan Peace Village, met aankomst ten laatste om 18u op de markt van Mesen.

Wat?
Oxfam Peacewalker is een unieke teamuitdaging (voor vrienden, familieleden en collega’s) met als doel de strijd aan te gaan met het onrecht van de armoede.
De uitdaging is in teams van vier 42 kilometer te wandelen in minder dan 10 uur tijd. Bovendien zamelt elk team minstens 750 euro in ten voordele van projecten van Oxfam-Solidariteit in het Zuiden en het Noorden.

Ook families zijn welkom!
Kom met je familie en kinderen wandelen op de 7-8 laatste kilometers van het parcours.
Of stel ze voor je te vervoegen aan de laatste checkpoint om zo de wandeling samen te beëindigen.
Er zal een shuttle voorzien zijn vanaf de Peacevillage in Mesen om je naar de laatste checkpoint te voeren rond de klok van 14h (juiste uur zal nog meegedeeld worden), waar je de stappers zal vervoegen op het laatste deel van het parcours.
Voor volwassenen die niet aan Oxfam Peacewalker deelnemen, zal een inschrijvingskost van €10 gevraagd worden. Kinderen wandelen gratis.

Waar?
In Mesen, een klein stadje in de Westhoek, en in de omgeving, waaronder de stad Ieper.

Waarom?
Miljoenen burgers en soldaten vonden de dood tijdens de Eerste Wereldoorlog. Met de steun van onze partners, de Provincie West-Vlaanderen en Peace Village, wil Oxfam-Solidariteit de slachtoffers van dit conflict herdenken met een nieuwe uitdaging. Dit ligt in het verlengde van wat Oxfam doet tegen onrecht, armoede en in gewapende conflicten. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen aan deze nieuwe uitdaging, als stapper, supporter of vrijwilliger.

Peace Village is een internationaal landelijk hostel, dat in 2006 de deuren opende. Het accent ligt er op herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog en op vredesopvoeding.
Op 27 avril 2019 wordt dit de vertrek- en aankomstplaats van Oxfam Peacewalker.

Leden van het Masereelfonds genieten van 10% korting in deze hostel!

Na de inspanning de beloning
Dit jaar stellen we jullie, aan de finish, een barbecue voor aan democratische prijzen. En dit vanaf 15u. Iedereen welkom!

Inschrijving 

De inschrijvingskosten bedragen 25 euro per deelnemer. Geef een seintje bij interesse via info@masereelfonds.be of bel naar 09/225 38 53 . We voorzien met het Masereelfonds alvast oefenmomenten.